A hotel területén

A Panoráma Hotel területén a következő szabadidős tevékenységek aktív végzése lehetséges:
fitnesz, úszás, tenisz, futball, lábfoci, kosárlabda, strandröplabda, tollaslabda, pentaque, mini teke, asztalitenisz.

 

Túrázás

A Kovácspataki- hegyek nemcsak turisták által látogatott terület, a különleges növény- és állatvilág, a természeti érdekességek a kutatókat is vonzák . 
Igazi kalandban lehet részük a Burda- hegységbe (388 m t.f.) látogatóknak. Kéménd községből piros turista útvonal vezet a Kovácspataki- hegyek természetvédelmi övezet déli oldalához. Séta közben szép kilátás nyílik a Dunára, elsősorban a Duna és a Garam folyók összefolyására. 
A Kovácspataki- hegyek területén két kisebb kiterjedésű természetvédelmi területet is találunk: az egyik Kovácspataki-hegyek (dél) (364 hektár területen), a másik Kovácspataki-hegyek (észak) (199 hektár területen).A térségben három turistaút halad. A piros jelzés Garamkövesdről keletre a déli csúcsokon át kovácspataki vasúti megállóhelyig; a sárga jelzés kovácspataki vasúti megállóhelytől keletre kovácspataki üdülőterületre; a kék jelzés pedig – ez utóbbi folytatásaként – észak felé fordulva a Nagy-völgyön keresztül az Ipoly-menedékházig, majd tovább, a 374 m magas Király-hegy alatt vezet a szép kilátást nyújtó déli sziklákig, ahol megismerhetik Helemba község 300 éves boros pincéit.A tájat Garamkövesd és Kovácspatak között természetvédelmi tanösvény mutatja be a piros turistajelzés mentén. Az út kb. 2 óra alatt bejárható, 6 állomást tartalmaz, 5 km hosszú és 220 m szintkülönbségű.

 

Halászat

A Duna, az Ipoly és a Garam folyókon, valamint azok holtágain, kb.30 ha területen halászhatnak a sportág szerelmesei ( 4 holtág Nána és Kőhídgyarmat között). A terület halállománya gazdag és bőséges. Napi halászengedély váltható Párkány, Széchényi utca 1, MO – SRZ cím alatt, tel.: 036-7522480, valamint minden sporthalászati szaküzletben Párkányban a Fő utcán.

 

Kerékpártúra

A Dunakanyar az egyik leglátogatottabb része a kerékpárturizmus kedvelőinek.
A Burda hegység körül

Útvonal: Párkány – Garamkövesd (5 km) – Helemba (7,5 km) – Leléd (7 km) – Párkány (11 km)
Távolság: 30,5 km
Emelkedő: 94 m

Duna menti kiskörút

útvonal: Esztergom – Visegrád (25 km) – komppal Nagymarosra – Nagymaros – Szob (12 km) – komppal a Duna jobb partjára
lehetőség szerint Szlovákia területén: Szob – Letkés (10 km) – Szalka – Párkány (12 km) – a Mária Valéria hídon keresztül Esztergomba
távolság: 49 km (az átkelés nélkül)
Szlovákia területén: 60 km
Emelkedő: az útvonalon csak Esztergom elővárosában és Pilismarót környékén van emelkedő.
Szlovákia területén a terep enyhén hullámos.

 

Kirándulás a környéken


A Vadas Termálfürdő Párkányban (10 km) rengeteg vonzó kikapcsolódási lehetőséggel várja az odalátogatókat.


Sétahajózás a Dunán
Július 1-jétől augusztus 31-ig: 9:00, 10:00, 17:00, 18:00, 19:00 órakor indul hajó.

Bélai kastély (21 km)
Párkánytól 11 km- re nyugat- északnyugatra, a bélai dombok között fekszik. Barokk kastélyát és templomát gyönyörűen felújították az Ullmann család leszármazottai, Ilona von Krockow grófnő és Matthias gróf. Kialakítottak egy ízlésesen berendezett borozót. Valószínűleg azóta itt érlelődnek Szlovákia (Felvidék) legjobb borai. 

Vadló Rancs Sárkányfalván (24 km)
A lovaglás, a céllövészet, a country kedvelőinek ajánljuk

Népművészetek háza Szalka (12 km)
Falusi vendégvárás a táj jellegzetes italainak kóstolásával egybekötve, sós és édes kalácsok sütése, szőnyegszövés várja az odalátogatókat.
 

Esztergom (12,4 km)

Bazilika
Az 1822 – 1869 között klasszicista stílusban épült templom Magyarország legnagyobb bazilikája, 100 m magas, 118 m hosszú. Oltárképe 13,5 × 6,6 méteres, Mária mennybemenetelét ábrázolja (Michelangelo Grigoletti munkája). Ez a világ legnagyobb egy vászonra festett oltárképe. Zarándokhely, ahol egyházi főméltóságok vannak eltemetve.
Nyitvatartás: naponta 9:00 – 15:30

Főszékesegyházi Kincstár
A leggazdagabb liturgikus műkincsgyűjteményt őrzi. Közel négyszáz darab ötvöstárgy és textília látható állandó kiállításán a főszékesegyház emeleti termeiben. 
A XII – XIX. század között készült ötvöstárgyak között olyan remekművek találhatók, mint a Mátyás- kálvária, amely a Szent Korona után Magyarország legértékesebb műtárgya.

Keresztény Múzeum
Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye található itt, mely több évszázad európai és magyarországi emlékét őrzi a XII – XV századból.
Nyitvatartás: 10:00 – 18:00, hétfő kivételével

Vármúzeum
Az egykori királyi, majd érseki palota fennmaradt és rekonstruált részeiben, a középkori épületrészek és freskómaradványok között jól áttekinthető kiállításon tárja a régészeti leleteket a közönség elé.
Nyitvatartás: 10:00 – 18:00, hétfő kivételével

Duna Múzeum
A Duna Múzeum hivatalos neve: Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum. Látványos kiállítása a magyar vízgazdálkodás, valamint a Duna és vízrendszerének múltját tárja elénk.
Nyitvatartás: 10:00 – 18:00, kedd kivételével
Vasárnap a belépés ingyenes

 

Visegrád (34 km)

Salamon- torony
Az alsóvár (Salamon-torony) a XIII. században épült, kaputoronnyal és őrtornyokkal megerősített erődítésfalakból és egy nagy lakótoronyból állt. Egyszerre volt uralkodói szálláshely, ispáni lakóhely és katonai feladatokat ellátó erődített épület. 
Nyitvatartás: 9:00 – 16:30

Fellegvár
A visegrádi kettős várrendszer a hegycsúcsot övező erődítésfalakból, két toronyból és egy lakópalotából állt. Párkánytól 20 km- re található.
Nyitvatartás: 10:00 – 16:00

Visegrádi bob pálya

Nagybörzsöny (20 km- re Párkánytól)
A Nagybörzsönyi Kisvasút egy különleges vonalvezetésű hegyi vasút, Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala. Áprilistól novemberig közlekedik.

Szentendre (48 km)
Itt található a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, amely Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma.